Twitter Facebook Youtube

Projekt për avancimin e arsimit

27.03.201414:11

Kryetari i komunës së Graçanicës Branimir Stojanovic dhe drejtori  i Zyrës për Çështje të  komuniteteve të  Qeverisë së Kosovës Srdjan Popovic, sot nënshkruan  memorandume   për  rikonstruktimin   e fushës sportive  në oborrin e shkollës  "Kralj Milutin" dhe për  "pajimin e kabineteve shkollore me  pajisjeve të TI."

Drejtori i Zyrës për  Komunitete Srdjan Popovic tha se nënshkrimi i Memorandumit është vazhdim i   bashkëpunimit  me komunën.

"Me nënshkrimin e marrëveshjeve  u  ndihmojmë para së gjithash  të rinjve. Do t’i pajisim kabinetet e informatikës  në mënyrë që fëmijët tanë të kenë kushte më të mira për arsim dhe do ta  rirregullojmë  oborrin e shkollës "Kralj Milutin" në Graçanicë.  Do ta  orientojmë  energjinë ashtu që komuna  të  zhvillohet  në mënyrë të barabartë , jo vetëm në aspektin e infrastrukturës, por ne do të  investojmë në arsim, në kulturë, si dhe në zhvillimin ekonomik, " theksoi  Popovic.

Kryetari  Branimir Stojanovic theksoi se ky është fillimi i  një pune të përbashkët  për krijimin  e kushteve më të mira në arsim .

“Është shumë e rëndësishme të  përmirësojmë  kushtet  në shkolla. Pajisjet kompjuterike do të blihen për shkollat  fillore në Graçanicë, Llapna Sellë , Gushtericë të Poshtme,  Lepinë  dhe në  Uglar. Përveç kompjuterëve  do të ndahen  edhe  nga  dy tabela interaktive për secilën shkollë, nga të cilat  do të ketë  dobi të madhe  për  shkollim.

Një tjetër projekt që ne kemi nënshkruar është rikonstruktimi   dhe përplotësimi   I  elementeve të caktuara të fushës sportive në shkollën fillore, "Kralj Milutin" në Graçanicë ", tha Stojanovic

Vlera e projekteve të nënshkruara  është  60 mijë  euro.

Konkurse
Kategoria
All
Buletinet - 2013

Projekti i finansuar nga Zyre per Çeshtje te Komuniteteve

www.posaonakosovu.com