Twitter Facebook Youtube

Zyra për Çështje të Komuniteteve, edhe në këtë vit shënoi 8 Prillin-Ditën ndërkombëtare të romëve

08.04.201410:34

8 Prilli shënon Kongresin e parë ndërkombëtar të romëve në vitin 1971, dhe përpjekjet e para të komunitetit rom për bashkim  dhe për t'i dhënë fund diskriminimit me të cilin ky  komunitet përballej në  atë kohë kudo në  botë.

Me këtë rast, Zyra për Çështje të Komuniteteve organizoi një konferencë solemne në të cilën   morën  pjesë  Zëvendëskryeministri / Ministër i Administrimit të Pushtetit Lokal, Slobodan Petrovic, Zëvendëskryeministri / Ministër i Drejtësisë Hajredin Kuçi, Ministrja e Integrimit Evropian, Vlora Çitaku, Ministri për Komunitete dhe Kthim Dalibor Jevtic, ambasadorja  e SHBA-së  në Kosovë Tracey Ann Jacobson, Ambasadori i Mbretërisë së Bashkuar në Kosovë, Ian Cliff, Koordinatori i  KB për zhvillim-përfaqësues i përhershëm i UNDP në Kosovë, Andrew Russell, përfaqësuesit e Ministrisë së Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, të Ministrisë  së Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, të Zyrës se Presidentes  së  Kosovës,  përfaqësuesi i posaçëm i BE, përfaqësues të Këshillit Konsultativ për Komunitete, përfaqësuesit  e komunitetit rom, të OJQ-ve dhe  të  mediave.

Me përshëndetjen "BAHTALO  ROMANO",  Drejtori  i Zyrës për Çështje të Komuniteteve, Srdjan Popovic, uroi  Ditën  Ndërkombëtare të Romëve. “Konsideroj  se përveç punës në sigurimin e kushteve themelore të jetesës për këtë komunitet, thelbësore është mbështetja për  arsimin në të gjitha nivelet në mënyrë që  në procesin e punësimit  të jenë  të barabartë me komunitetet e tjera.

Të nderuar përfaqësues të komunitetit rom, dëshiroj të vazhdojmë bashkëpunimin e suksesshëm që kemi pasur gjatë viteve  të kaluara,  t’i përkushtohemi  zgjidhjes së problemeve konkrete, zhvillimit  të  programeve konkrete që do t’i  kemi me institucionet e tjera, për t’i  zgjidhur në mënyrë efikase  problemet dhe për të zhvilluar  strategji afatgjata. Unë shpresoj që ditën e ardhshme  të romëve  do ta presim  me shumë më tepër rezultate te arritura”,  tha  Popovic.

Zyra për Çështje të Komuniteteve do të vazhdojë të punojë në iniciativat për përmirësimin e politikave të punësimit të komuniteteve dhe në zhvillimin ekonomik, duke pasur parasysh se qëllimi  dhe obligimi i zyrës është integrimi i plotë  i komuniteteve.

Konkurse
Kategoria
All
Buletinet - 2013

Projekti i finansuar nga Zyre per Çeshtje te Komuniteteve

www.posaonakosovu.com