Twitter Facebook Youtube

Takimi i Bordit për politikë të gjuhëve

18.01.201315:51

Të Enjten më  17.janar 2013 u mbajtë takimi i Bordit për politikë të gjuhëve .

Pa fjalës hyrëse të kryesuesit të Bordit, Petar Miletić,  para anëtarëve të këtij bordi u prezantua Komisioneri i porsazgjedhur për gjuhë , Slaviša Mladenović.

Komisioneri  falënderoi Bordin për besimin që ia ka dhënë  dhe ia kanë propozuar Kryemnistrit  si një nga tre kandidatët, dhe tha se këtë besimi do arasyetojë  me punën e vet. Gjithashtu, Mladenović e përgëzoi Zyrën për çështje të komuniteteve për reformën e zbatuar me sukses të Komisionit të gjuhëve dhe për përpjekjet që ka bërë për t 'u përmirësuar zbatimi i Ligjit për gjuhë  dhe krijimi i politkave gjuhësore.

Komisioneri,  përveç të tjerash, në fjalën e vet gjthashtu prezantoi planin e punës dhe prioritetet për vitin 2013.

Një nga detyrat e para është punësimi i personelit dhe konstituimi  i Zyrës.

Konkurse
Kategoria
All
Buletinet - 2013

Projekti i finansuar nga Zyre per Çeshtje te Komuniteteve

www.posaonakosovu.com